Chikane, vold og trusler i skolen

En spytklat i nakken, et spark over skinnebenet eller trusler om død og lemlæstelse.

Den slags oplever mange lærere og pædagoger på folkeskolerne i Aarhus.

Århus Stiftstidende sætter fokus på hverdagen i dagens artikel: Vold og trusler på skoler i Aarhus: – Det er bekymrende høje og helt uacceptable tal

Citat fra artiklen:

-Det er en ulykkelig og forfærdelig udvikling, der kun påvirker negativt. I første række er det frygteligt for de elever, der af den ene eller anden årsag føler sig nødsaget til at true eller slå. Det gør eleverne fordi, at de presses og brænder inde med store frustrationer. Det er også nedslående for de elever, som overværer den konkrete situation. Skolepersonalet rammes naturligvis også negativt, og det samme gælder forældrene, der har et inderligt ønske om at have glade og velfungerende børn, forklarer Janus Boye.